dinsdag, april 16, 2024

Dief- en Duifhuisje opent op 15 april met nieuwe tentoonstelling

- Advertisement -

Op zaterdag 15 april wordt het Dief- en Duifhuisje weer geopend voor het publiek. Daarmee start het nieuwe seizoen voor het kleinste museum van Nederland, die elke tweede zaterdag van de maand is te bezoeken. 

Het 17e-eeuwse Dief- en Duifhuisje is (samen met de slotgrachten) het enige overblijfsel van het Slot van Capelle. Er konden enkele arrestanten in geplaatst worden en bovenin zaten de (post)duiven.

Tegenwoordig wordt het Dief- en Duifhuisje gebruikt als museum en is daardoor het kleinste museum van het land. In de bovenverdieping is een vaste tentoonstelling over de geschiedenis van de Capelse kastelen. Ieder jaar wordt op de benedenverdieping een nieuwe themagerichte tentoonstelling ingericht.

Slotplein 1950-1980

Dit keer gaat de tijdelijke tentoonstelling over het Slotplein tussen 1950 en 1980 en is samengesteld door Paul Weyling. In de periode van 1950-1980 is het Slotplein zoals we deze nu kennen totstandgekomen.

De expositie en het nieuwe museumseizoen van het Dief- en Duifhuisje wordt op zaterdag 15 april geopend. Wethouder Rik van Woudenberg zal de opening om 13.00 uur tot zich nemen.

Openingstijden

Het Dief- en Duifhuisje is iedere tweede zaterdag van de maand geopend tot en met oktober. De deuren zijn dan geopend tussen 10.00 en 16.00 uur met rondleidingen om 14.00 uur. De rondleiding gaat door het Slotpark en de directe omgeving van het Dief- en Duifhuisje. De toegang is gratis.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen