zondag, april 21, 2024

Leerlingen Contrabas en Capelse Schoolvereniging bij kinderherdenking op Oude Begraafplaats

- Advertisement -

Leerlingen van de RKBS Contrabas en de Capelse Schoolvereniging hebben donderdagochtend 13 april een bezoek gebracht aan de Oude begraafplaats aan de Nijverheidstraat. Hier hielden zij de kinderherdenking bij het oorlogsmonument.

Tijdens de kinderherdenking bezoeken leerlingen van Capelse basisscholen het oorlogsmonument. Ook bij deze herdenking wordt de vlag gehesen en worden twee minuten stilte in acht genomen voor alle oorlogsslachtoffers. In de klas hebben de scholieren eerder gedichten geschreven, waarvan een aantal werden voorgelezen.

Wethouder Eric Faassen ontving de leerlingen op de begraafplaats en sprak met hen over het belang van herdenken. Ook waren er veteranen van de Stichting Capelse Veteranen aanwezig en een historicus van de Historische Verenging Capelle. De kinderen stelden allerlei vragen en kwamen zo meer te weten over ervaringen die veteranen hebben opgedaan in de oorlog en de geschiedenis van het Capelse oorlogsmonument.

Wethouder Faassen: “De leerlingen hadden zich goed voorbereid. Ik vind het belangrijk dat ze deze plek in Capelle kennen. Zij hebben interesse in onze vrijheid, de oorlog, herdenken en het monument.”


Dodenherdenking 4 mei

Op 4 mei is de landelijke dodenherdenking. In Capelle aan den IJssel wordt deze traditioneel gehouden met een herdenkingsdienst in de Nieuwe Westerkerk. Daarna wandelen de aanwezigen naar het oorlogsmonument op de Oude begraafplaats, waar kransleggingen zijn en twee minuten stilte worden gehouden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen