maandag, april 15, 2024

Wegwerkzaamheden Dansen- en Ervenbuurt starten dinsdag 18 april

- Advertisement -

Vanaf dinsdag 18 april starten werkzaamheden aan de doorgaande weg door de Dansen- en Ervenbuurt. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats en duren naar verwachting ongeveer een jaar.

De gemeente laat weten dat de werkzaamheden nodig zijn, doordat de riolering en stadswarmteleidingen aan het einde van hun levensduur zijn gekomen. Daarnaast worden gelijk andere werkzaamheden uitgevoerd, zoals ophogingen straten en het verbreden van parkeerplaatsen.

Daarnaast worden ook de aanpassingen aan de weg gemaakt om de verkeersveiligheid te verhogen. De maximumsnelheid gaat ook omlaag van 50 naar 30 kilometer per uur. Deze maatregelen worden genomen na een fataal ongeval op de Hobo.

Fasen

De werkzaamheden vinden in zes fasen plaats. Tijdens de eerste twee fasen gaat de Vrijheidsdans op de schop. Hier vervangt Eneco ook de stadswarmteleidingen. Daarna is het laatste gedeelte van de Vrijheidsdans aan de beurt.

In fase 4 wordt de Reidans en het Filomeentje Erf onder handen genomen. Als dat is afgerond, is het de beurt aan het Beatrijs Erf. Als laatste worden er nog werkzaamheden uitgevoerd bij de rotonde Burgemeester Van Dijklaan met de Vrijheidsdans.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Bereikbaarheid

De gemeente laat weten dat woningen, winkels en het benzinestation ten allen tijde bereikbaar blijven. Wel moet verkeer – afhankelijk van de fase – omrijden. Omleidingen worden aangegeven met borden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen