zondag, april 21, 2024

Grootschalige verkeerscontrole van politie en belastingdienst op Capelseweg

- Advertisement -

Politieagenten in opleiding hebben vrijdag tussen 09.00 en 14.00 uur onder toeziend oog van de ervaren collega’s een grootschalige verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van sportpark Schenkel aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel. Dat deden zij tegelijk met medewerkers van de belastingdienst.

Voor de studenten was het een leermoment om de belading van voertuigen en aanhangers te controleren. Daarnaast werd er breed gecontroleerd op de wegenverkeerswet. De belastingdienst scande ondertussen voertuigen met een ANPR-auto. Zodra er een zogenoemde hit naar boven kwamen op het kenteken van een auto werd deze van de weg gehaald. Dat dit soort controles hard nodig zijn bleek wel uit de resultaten.

Belastingdienst

De belastingdienst zorgde ervoor dat er ter plekke 67.000 euro aan openstaande belastingschulden konden worden geïncasseerd. Ook werden er meerdere auto’s in beslag genomen. Een katvanger moest eveneens zijn auto achterlaten, hier volgt nog verder onderzoek naar.

Verkeerd vervoerde lading

Een automobilist had zichzelf een mooi kleed cadeau gedaan, en dacht dat deze wel meegenomen kon worden in een veel te kleine auto. Het vloerkleed stak vervolgens aan beide zijden meer dan 40 cm uit wat uiteraard levensgevaarlijk is. De bestuurder kreeg hiervoor een boete en mocht niet verder rijden.

Een andere automobilist vervoerde losse meubelen met een geopende achterklep, ook deze kreeg een forse boete opgelegd en mocht niet verder rijden voordat de lading was aangepast.

De bestuurder van een bestelbus had zijn auto verkeerd geladen en kon geen gebruik meer maken van zijn spiegels, hij kwam er vanaf met een waarschuwing en kreeg de kans om zijn lading aan te passen.

Motorrijders in de fout

Een motorrijder kwam met een flink kabaal aangereden, hij bleek de DB-killer niet meer in zijn uitlaat aanwezig te hebben en kreeg hier voor een boete van 280 euro. Een beginnende motorrijder reed op een zware motor zonder geschikt rijbewijs hiervoor.

Automobilisten

Een automobilist maakte het wel heel erg bont, hij reed zonder uitlaat met verkeerde kentekenplaten en zijn wielen raakten de wielkasten van de auto. Naast een aantal bekeuringen kreeg zijn auto ook een WOK-status. De auto mag dan niet meer de weg op voordat de auto weer APK is gekeurd door de RDW.

Een aantal automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Een buitenlandse bestuurder was de klos voor een bekeuring vanwege het niet handsfree bellen.

Één automobilist wilde waarschuwde andere weggebruikers met lichtsignalen voor de verkeerscontrole. Deze mocht zelf mee naar de controle plaats en kreeg een bekeuring voor het onnodig geven van lichtsignalen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen