dinsdag, april 16, 2024

Capelse kinderen ontvangen ‘fashioncheque’

- Advertisement -

Kinderen van gezinnen die moeite hebben met rondkomen, ontvangen van de gemeente een fashioncheque van honderd euro. Daarmee wil de gemeente deze gezinnen een extra steuntje in de rug bieden.

Door hoge energiekosten is er in veel gezinnen nu minder geld voor nieuwe kleding voor de kinderen, zo stelt de gemeente. Daarom willen zij een warm gebaar maken naar de kinderen door het aanbieden van de Fashioncheques.

“De gemeente vindt Fashioncheques een goed middel om extra ondersteuning te geven aan kinderen uit gezinnen die moeilijk rond kunnen komen”, legt wethouder Harriët Westerdijk (Armoedebeleid) uit. “De ‘modecadeaukaart’ voorziet in een behoefte van kinderen aan leuke kleding en is bovendien bij een flink aantal winkels te besteden. Met de bon kunnen behalve (sport)kleding, ook een goede schooltas of schoenen worden gekocht.”

Waardebon thuisgestuurd

Kinderen (t/m 17 jaar) uit gezinnen die eerder de Energietoeslag ontvingen, krijgen de fashioncheque. Zij hoeven daarvoor niks te doen en krijgen deze uiterlijk half juli thuisgestuurd.

De waardebon is voornamelijk in Capelle te besteden. “Dat is dan weer goed voor de lokale ondernemers”, voegt wethouder Westerdijk toe.

Hulp bij geldzorgen

De gemeente van Capelle aan den IJssel begrijpt dat het dure tijden zijn en wil inwoners met geldzorgen zo goed mogelijk helpen. Daarvoor worden diverse acties, zoals bijvoorbeeld de fashiocheque, opgezet.

Ook biedt de gemeente informatie en zijn er verschillende geldpotjes beschikbaar. Lees hierover verder op capelleaandenijssel.nl/geldzorgen. Het is ook nog tot 30 juni mogelijk om de Energietoeslag (van 2022) aan te vragen. Meer informatie hierover vind je via ijsselgemeenten.nl/energietoeslag.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen