dinsdag, april 16, 2024

Marjo Kortenhorst-Douw ontvangt Koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet voor KNGF

- Advertisement -

Marjo Kortenhorst-Douw uit Capelle aan den IJssel heeft zaterdag 29 april een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij krijgt de erkenning voor haar jarenlange inzet voor KNGF Geleidehonden.

De familie Kortenhorst is al jaren een pleeggezin voor puppy’s. Marjo heeft tientallen jaren puppy’s opgevoed met als doel ze op termijn in te zetten als hulphond. In totaal heeft zij al twintig pups grootgebracht voor het KNGF.

Marjo startte in 2002 met haar puppypleeggezinnen-avontuur. Pup één was Punk en daarna volgde nog negentien andere. De meeste daarvan zijn aan het werk zijn gegaan als geleidehond, of werden moederhond.

Onmisbaar

“KNGF Geleidehonden kan niet zonder de hulp van vrijwilligers en is zeer dankbaar dat mensen zoals Marjo Kortenhorst zich tientallen jaren, geheel belangeloos, willen verbinden aan de organisatie”, laat de organisatie weten.

Pleeggezinnen zijn voor de organisatie onmisbaar: “Zij zorgen ervoor dat onze pups ruim één jaar lang opgroeien onder de meest ideale omstandigheden, namelijk een gezinssituatie waar alle tijd, liefde en persoonlijke aandacht voor een pup aanwezig is. Zo leggen ze een stevig fundament voor de latere taak van hulphond.”

Kroon op het werk

KNGF Geleidehonden zegt erg blij te zijn met gezinnen als de familie Kortenhorst: “Ze zijn daarmee een onmisbare schakel in ons doel: mensen die dat nodig hebben meer mobiliteit en zelfstandigheid geven met een professioneel opgeleide hulphond. Omdat Marjo zich al zo lang intensief en vol enthousiasme voor dit doel inzet, zonder hiervoor enige vergoeding te ontvangen en met als grootste motivatie een ander te kunnen helpen, zijn wij trots en dankbaar dat het zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd dit te waarderen in de vorm van een Koninklijke onderscheiding. Het is de welverdiende kroon op het werk van Marjo Kortenhorst.”

Naast Marjo kregen ook vier andere vrijwilligers bij de organisatie een Koninklijke onderscheiding.


Meer weten over het KNGF of over het opleiden van puppy’s? Ga dan naar geleidehond.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen