dinsdag, april 16, 2024

Dodenherdenking met herdenkingsbijeenkomst in Nieuwe Westerkerk en ceremonie op Oude Begraafplaats

- Advertisement -

Op 4 mei worden in Nederland de slachtoffers – zowel burgers als militairen – herdacht die zijn gestorven tijdens de Tweede Wereldoorlog, of in oorlogssituaties en vredesoperaties erna. In Capelle aan den IJssel wordt in de Nieuwe Westerkerk een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd met een daaropvolgende ceremonie op de Oude Begraafplaats.

Om 19.00 uur start de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Westerkerk (Valeriusrondeel 670). Mensen die de bijeenkomst bij willen wonen, kunnen vanaf 18.30 uur naar binnen.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst geeft burgemeester Peter Oskam zijn jaarlijkse 4 mei-toespraak. In de kerk zijn er verschillende voordrachten en wordt het Wilhelmus gezongen.

Om kwart voor acht lopen de aanwezigen een stille tocht van de Nieuwe Westerkerk naar het oorlogsmonument op de Oude Begraafplaats aan de Nijverheidstraat.

Twee minuten stilte en kranslegging

Bij het monument op de Oude Begraafplaats worden gedichten voorgedragen door Capelse scholieren. Aansluitend worden de kransen bij het monument gelegd en worden om 20.00 uur de twee minuten stilte in acht genomen. De herdenking wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.


Lees hier ook het volledige progamma

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen