dinsdag, april 16, 2024

Pand aan Barbizonlaan inmiddels bewoond door 30 vluchtelingen

- Advertisement -

Meer dan een jaar later nadat de gemeente een leegstaand kantoorpand aan de Barbizonlaan aanwees, zijn de vluchtelingen er eindelijk opgevangen. De komst van de vluchtelingen zorgde voor veel discussie bij omwonenden. Het college wilde echter meewerken aan de opvang en gaf akkoord voor de locatie.

In februari vorig jaar werd duidelijk dat er ongeveer dertig vluchtelingen in het pand gehuisvest zouden worden. Dat bleek echter niet zo gemakkelijk te gaan, want in het pand zaten krakers. Eén van hen weigerde vrijwillig te vertrekken waarop er een gerechtelijke procedure moest worden gestart. Daarna moest het pand ook nog geschikt worden gemaakt voor de opvang.

Tussen 4 en 13 april zijn er 30 vluchtelingen komen wonen in het pand. Voor nu is er een overeenkomst tot en met 30 juni 2023. De gemeente sluit niet uit dat deze termijn verlengd zal worden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen