zondag, april 21, 2024

Jerrycans met drugsafval gedumpt in water Schenkel

- Advertisement -

Medewerkers van de plantsoenendienst hebben woensdagochtend een tweetal jerrycans met drugsafval uit het water gehaald. Zij waren bezig met onderhoudswerkzaamheden langs de slootkant aan de Kralingseweg met de Haagwinde in Capelle-Schenkel.

Omdat de inhoud niet werd vertrouwd, werd de brandweer gealarmeerd. Die heeft onderzoek gedaan om te kijken of er sprake was van lekkage. Nadat bleek dat er geen lekkage was, werd het incident overgedragen aan handhaving. Zij hebben het bedrijf Ecoloss ter plaatse laten komen om de vaten te onderzoeken en op te laten ruimen.

Een medewerker van het bedrijf heeft metingen gedaan en constateerde dat er een zeer brandbare stof in de jerrycans zat. Deze stof kan worden gebruikt voor het produceren van drugs. Hoelang ze al in het water hebben gelegen, is niet bekend.

dru

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen