zondag, april 21, 2024

Vier Bevrijdingsdag in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Nadat de op 4 mei hebben stilgestaan bij alle oorlogsslachtoffers, vieren we op 5 mei de vrijheid. Op bevrijdingsdag zijn er in Capelle aan den IJssel verschillende activiteiten om bij te wonen.

Vrijheidsmaaltijd

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel en de mogelijkheid om over thema’s als vrijheid te praten.

In Capelle-west wordt voorafgaand aan het Bevrijdingsfestival een vrijheidsmaaltijd genuttigd. Om zes uur ’s avonds kunnen mensen hiervoor langskomen.

Bevrijdingsconcert

In de avond start om 20.00 uur het traditionele Bevrijdingsconcert opgevoerd in de St. Paulus’ Bekeringkerk (Merellaan 352). De muziek wordt verzorgd door het Capelse orkest Musical Souvenir en wordt geleid door dirigent Bram Soentjes. Burgemeester Peter Oskam zal het concert officieel openen. De inloop is vanaf 19.30 uur en toegang is zoals gebruikelijk gratis.

Het muziekprogramma is tot stand gekomen vanuit de gedachte aan de periode waar we nu in leven. Het belooft een mooi concert te worden met een divers programma waarin naast muziek uit onder andere de musicals Les Miserables, the Sound of Music en de speelfilms Forrest Gump en The Rock, ook Imagine en Silence and I met als afsluiting de klassieker We’ll Meet Again gespeeld zullen worden.

Ook dit jaar zullen er twee gedichten voordragen worden in het teken van bevrijding en vrijheid. De presentatie is in handen van Pauline Oskam, echtgenote van de burgemeester en  beschermvrouw van Musical Souvenir.

Bevrijdingsfestival Capelle-west

Na een eerste succesvolle editie in 2022 wordt ook dit jaar weer een Bevrijdingsfestival georganiseerd in Capelle-west. De avond start officieel om zeven uur met een parachutesprong op het veld aan de Willem Barentszstraat, maar voorafgaand is het eerdergenoemde vrijheidsmaaltijd.

Tijdens het festival is er live muziek en wordt de avond rond elf uur weer afgesloten met een vuurwerkshow. Het festival is gratis te bezoeken, met uiteraard de uitzondering op consumpties. Let op: deze kunnen alleen met pin worden betaald.

Meer informatie over de programmering is te vinden op de Facebook- en Instagram-pagina van Bevrijdingsfestival Capelle-west.


Mist er een activiteit in het overzicht? Laat het ons weten via redactie@capellevandaag.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen