maandag, april 15, 2024

Burgemeester sluit woningen Ericastraat na ontploffing

- Advertisement -

Twee woningen aan de Ericastraat worden op last van de burgemeester gesloten. Dit laat de gemeente in een reactie aan onze redactie weten. De sluiting volgt nadat in de nacht van zondag op maandag daar een ontploffing had plaatsgevonden.

Afgelopen nacht werd rond half twee de bewoners opgeschrikt door een harde klap. Bij twee woningen had een ontploffing plaatsgevonden. Tijdens de ontploffing was er niemand aanwezig is de woningen en is er ook niemand gewond geraakt. Wel raakten de woningen beschadigd. De politie is een onderzoek gestart.

“Veiligheid staat boven alles”

Burgemeester Peter Oskam laat desgevraagd weten geschrokken te zijn van de ontploffing, waardoor Capellenaren en hun huizen in gevaar zijn gebracht. “Dit willen we niet in onze stad en ik begrijp heel goed dat deze ontploffing, na verschillende explosies in Rotterdam de afgelopen weken, tot bezorgdheid leidt in Capelle.”

“Gemeente, politie en het OM zijn in contact met elkaar en nemen een ontploffing zoals deze in een portiek van twee woonhuizen zeer serieus. De veiligheid in Capelle staat boven alles en de politie doet onderzoek naar de dader of daders en daarmee hopen we nieuwe ontploffingen te voorkomen”, voegt Oskam toe.

Spoedsluiting

Oskam heeft vanuit zijn bevoegdheid als burgemeester een spoedsluiting afgekondigd en beide woningen voor minimaal twee weken gesloten. Hiermee wil hij een mogelijke herhaling voorkomen en de veiligheid in de buurt waarborgen. De bewoners van beide panden verblijven inmiddels op andere adressen, zo laat de gemeente weten.

Bewonersbijeenkomst

De gemeente laat weten dat de burgemeester vanavond (8 mei) de betrokken inwoners uit de buurt kort zal toespreken en eventuele vragen beantwoorden. Dit gebeurt tijdens een vergadering van Wijk Overleg Platform (WOP) Schenkel. Ook de politie en stadsmarinier zullen bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Tips melden bij politie

De politie doet een oproep eventuele beelden, die kunnen helpen bij het vinden van de daders, te delen met de politie. “Burgers zijn de ogen en oren van de wijk. Zie je iets vreemds in je straat of portiek, laat het de politie of gemeente weten”, zegt burgemeester Oskam.

Tips doorgeven kan via 088 – 661 77 34 (Team Criminele Inlichtingen) of via het online tipformulier. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen