maandag, april 15, 2024

Gemeente zoekt jonge inwoners voor nieuw kindercollege

- Advertisement -

Capelse kinderen van negen, tien of elf jaar oud kunnen zich weer aanmelden voor het kindercollege. Kinderen die mee willen denken hoe Capelle nog leuker kan worden voor alle kinderen, kunnen zich tot woensdag 14 juni per brief aanmelden.

Capelle aan den IJssel heeft al sinds 2011 een kindercollege. Ieder jaar worden er weer een nieuwe kinderburgemeester en nieuwe kinderwethouders benoemd. Samen denken zij na over belangrijke onderwerpen voor kinderen en mogen zij met eigen plannen komen om de gemeente leuker te maken voor alle kinderen.

De gemeente Capelle vindt het belangrijk dat de jeugd een stem heeft en volop kan meedoen. Deze vorm van jeugdparticipatie versterkt de inbreng van kinderen in de beleidsvorming en vergroot hun positie in de gemeente. Daarnaast wordt het kindercollege regelmatig betrokken bij activiteiten, zoals Sinterklaas of bijvoorbeeld Capelle Love City.

Solliciteren

Ken of ben jij iemand die graag deel uit wil maken van het nieuwe kindercollege? Meld je dan aan. Dit kan door een brief te schrijven aan de gemeente, waarin je vertelt wie je bent en wat jouw ideeën zijn om Capelle leuker te maken. Je kan een fysieke brief schrijven of een online brief sturen. Aanmelden kan tot 14 juni. Daarna volgt een selectie met een sollicitatiegesprek op 28 juni.

Lees voor meer informatie op capelleaandenijssel.nl/kindercollege2023

Iedereen welkom

De gemeente benadrukt dat iedereen die mee wil doen, ook mee kán doen. Kinderen met bijvoorbeeld een handicap zijn ook van harte welkom. “juist zij kunnen heel goed zorgen dat er rekening gehouden wordt met alle mogelijkheden en uitdagingen”, aldus de gemeente.

Als voorbeeld geeft de gemeente een inrichting van een speeltuin: “die moet zo zijn dat een kind in een rolstoel ook heerlijk buiten kan spelen. Wie kan dat beter aangeven dan het kind zelf! Ook is het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking elkaar (meer) ontmoeten en samenwerken. Ieder kind is welkom bij het kindercollege!”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen