dinsdag, april 16, 2024

Hoofdcommissaris Westerbeke: ‘Explosie Capelle geen verband met eerdere aanslagen Rotterdam’

- Advertisement -

De explosie in de Ericastraat zou niet in verband staan met de eerdere aanslagen van afgelopen tijd in de Rotterdamse regio. Dat heeft hoofdcommissaris Fred Westerbeke (eenheid Rotterdam) gezegd bij het radioprogramma Sven Op1.

Het onderzoek naar de ontploffing van vanochtend is nog volop bezig, vertelt de politiechef in in het programma. Er zijn wel al een aantal aanknopingspunten. Ook zijn er twee mogelijke daders in beeld.

Eerder werd ook al bekend dat twee woningen op last van burgemeester Peter Oskam zijn gesloten. De bewoners zijn inmiddels al op andere adressen ondergebracht. Maandagavond praat de burgemeester ook betrokken omwonenden bij en kunnen zij vragen stellen.

Geen link met andere explosies

De recherche zou inmiddels ook al een idee hebben over het motief, maar daar kon hoofdcommissaris Westerbeke zich verder niet over uitlaten: “We hebben ook wat informatie in welke hoek we het kunnen zoeken, maar het is op dit moment te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen.”

Wel vertelde Westerbeke dat de explosie in Capelle vermoedelijk niet in verband stond met de andere explosies in de regio: “Het lijkt er in ieder geval niet op dat deze [red.: explosie] verband houdt met een aantal van de aanslagen die in de afgelopen weken hebben plaatsgevonden.” Daarbij zei hij dat er geen linken werden gevonden ‘met eerdere spanningen waaruit aanslagen zijn voortgekomen’. Dit betekent echter niet dat kan worden uitgesloten dat de ontploffing voortkomt uit de georganiseerde misdaad, aldus de politiefunctionaris, maar de linken zien de rechercheurs niet.

Aanslagen

In de regio zijn afgelopen tijd meerdere geweldsincidenten, waaronder explosieven die bij woningen worden achtergelaten. Dit jaar staat de teller op 55, ongeveer net zo veel als heel 2022. De politiechef noemt het ‘verontrustend’ dat deze methode zo vaak gebruikt wordt, maar zegt alles op alles te zetten om dit aan te pakken.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen