maandag, april 15, 2024

Capellenaar en twee Rotterdammers aangehouden als verdachten explosie bij Toko Crooswijkseweg Rotterdam

- Advertisement -

De politie heeft vrijdagmiddag een 18-jarige Capellenaar en twee Rotterdammers van 17 en 20 jaar oud aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de brandstichting en een explosie bij een toko op de Crooswijkseweg in Rotterdam. Op 29 april werd er brand gesticht en op 30 april een explosief tot ontploffing gebracht. De schade bij de explosie was groot.

De regio Rotterdam heeft de afgelopen maanden te maken met een enorme toename van het aantal explosies. Dit jaar vonden er in de regio al meer dan vijftig explosies plaats, waar het er vorig jaar 49 waren, in het totale jaar. De politie schaalde op. Zowel in het toezicht en de surveillance als in de opsporingscapaciteit. De onderzoeken naar de explosies zijn in volle gang. Dit jaar hield de politie in de regio al zo’n 45 verdachten aan voor het excessieve geweld (explosies en schietpartijen).

Ook een woning in Capelle aan den IJssel was recent doelwit van een aanslag. Deze aanslag blijkt voor zover bekend geen connectie te hebben met de aanslagen in Rotterdam.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen