dinsdag, april 16, 2024

HIG doet sloopmelding ING-kantoor bij gemeente

- Advertisement -

Het ING-gebouw aan de Kerklaan heeft hoogstwaarschijnlijk zijn laatste dagen geteld. Ontwikkelaar HIG heeft in april bij het college van burgemeester en wethouders een sloopmelding gemaakt.

Het Capelse college moet de aanvraag gaan beoordelen. In een aanvraag staat de manier van slopen, en een eventuele flora- en fauna inventarisatie. Als alles klopt is de vergunning weigeren eigenlijk geen optie meer en kan HIG starten met de sloop van het pand.

Wat voor pand er precies komt is nog steeds niet bekend. HIG gaf eerder aan een 70 meter hoge woontoren te willen bouwen. Dit stuitte op ontzettend veel verzet bij direct omwonenden. Zij vrezen schaduw en minder privacy door de mini-wolkenkrabber.

De gemeente en HIG zijn nog altijd met elkaar in gesprek. HIG gaf eerder aan ook gewoon volgens het bestemmingsplan een grote blokkendoos te kunnen bouwen. De vraag is echter of dit ook echt gaat gebeuren.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen