woensdag, mei 29, 2024

Tegeltje eruit, plantje erin – NK Tegelwippen is weer van start

- Advertisement -

Ook al is het weer tot nu toe nog niet geweldig, toch is het tuinseizoen begonnen. Om meer informatie te geven over duurzaam tuinieren, organiseerde de gemeente op donderdag 11 mei een Groenmarkt. Onder het mom ‘Tegel eruit, plantje erin!’ werd de Capellenaar aangemoedigd de tuin te vergroenen.

Er was volop natuur op het Amnestyplein voor het Energieloket. Naast de gebruikelijke drukte op donderdag van de weekmarkt, trok de Groenmarkt van de gemeente veel Capellenaren. De biologische bloemenzaadjes waren populair, er was een stadsflora excursie en professionals vertelden van alles over groene daken, regentonnen, ecologisch tuinieren, bijen en vogelvriendelijke tuinen. Wie een tegel uit eigen tuin meenam, kreeg daarvoor in ruil een plantje terug. Ook wethouder Buitenruimte Marc Wilson leverde een tegel in. “Het is belangrijk dat steeds meer mensen kiezen voor een groene tuin in plaats van alleen maar tegels. Iedere vierkante meter telt. Het is iets kleins wat veel mensen in Capelle kunnen doen en het levert veel op: minder hitte en minder wateroverlast.”

NK Tegelwippen
Capelle aan den IJssel doet ook dit jaar mee met het NK Tegelwippen. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, helpt dat tegen extreme regen en hitte. Gelukkig worden er al aardig wat tegels gewipt in de Capelse tuinen; steeds meer tegels worden vervangen door planten en bloemen. Ook heeft Capelle er weer een aantal nieuwe geveltuintjes bij.

Meld gewipte tegels aan op NK-tegelwippen.nl met een foto van het resultaat. Deze worden opgeteld op de Tegelteller van Capelle aan den IJssel. Tegels kunnen ingeleverd worden bij de milieustraat (Groenedijk 12) of gratis opgehaald worden door de Tegeltaxi. Aanvragen gaat via Irado. Kijk voor meer informatie over de Tegeltaxi op www.irado.nl/capelle.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen