maandag, april 15, 2024

Vergroening CapelleXL bijna voltooid, meer groen en biodiversiteit staan centraal

- Advertisement -

Een buitengebied met ruimte voor groen en biodiversiteit. Onder dat motto hebben wethouder Eric Faassen (Economische Zaken) en René de Blok (voorzitter CapelleXL) op donderdag 11 mei de entreezuil van bedrijventerrein CapelleXL aan de Lylantse Baan onthuld. De afgelopen periode is in en rondom het gebied hard gewerkt om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Die opwaardering nadert nu zijn voltooiing.

Voorzitter René de Blok: “Deze maand nog worden de laatste grote bloemschalen geplaatst en gevuld. Ook wordt het recent geverfde spoorviaduct voorzien van fraaie straatkunst. Tot slot worden binnen het gebied fraaie wandelroutes en openbare lunchplekken gerealiseerd. Voor zowel bezoeker, ondernemer als medewerker wordt het echt een fijne plek om te verblijven.”

Wethouder Eric Faassen: “Het bedrijventerrein gaat op deze manier echt volledig met zijn tijd mee. Aandacht voor kwaliteit voor de buitenruimte met daarin ruimte voor groen en biodiversiteit. Het nut en de meerwaarde van CapelleXL wordt hiermee onderstreept. De samenwerking met de gemeente hierin maakt mij trots.”

Hoogwaardig en duurzaam

Eerder dit jaar is een start gemaakt met diverse werkzaamheden binnen het gebied om het terrein een hoogwaardige en duurzame uitstraling te geven. Zo is verspreid door het gebied nieuwe beplanting geplaatst. Met name aan de Hoofdweg in de middenberm en bij de diverse entrees van het bedrijventerrein is dit goed zichtbaar. Diezelfde entrees zijn tevens voorzien van steenkorven met grote naamaanduidingen van de straten.

Eerder al zijn er nieuwe borden geplaatst en groene grote potten waarin de bomen zijn geplaatst.

Subsidies

CapelleXL is een bedrijventerrein met ondernemers die jaarlijks een bijdrage betalen aan de gemeente. De gemeente keert deze bijdrage uit als subsidie aan CapelleXL die hiermee zaken realiseert voor het collectieve belang van de ondernemers. Hiermee wordt parkmanagement, glasvezel, cameratoezicht, surveillance, promotie en groenbeheer georganiseerd op CapelleXL. Om de kwaliteit van het gebied een impuls te geven heeft de gemeente extra geld beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft ook het Denk & Doe Mee! Fonds een bijdrage geleverd aan dit project.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen