maandag, april 15, 2024

Huurverlaging voor huurders met kleine beurs

- Advertisement -

Dit jaar komen huurders van een sociale huurwoning, met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum, in aanmerking voor een huurverlaging. De maatregel is bedoeld om huurders die dat het meest nodig hebben, te ondersteunen.

Het gaat om een grote groep huurders die in aanmerking komen voor deze huurverlaging. Woningcorporatie Havensteder laat weten dat het bij hun om zo’n 30% van alle huurders in sociale huurwoningen gaat.

Voor de bewoners die in aanmerking komen, gaat de huur omlaag naar €575,03. Dit is een vast bedrag, waardoor het gaat van enkele tientjes tot enkele honderden euro’s huurvermindering. Wel wordt de huurtoeslag daarop aangepast.

Wie komt in aanmerking?

Mensen die in aanmerking komen, huren een sociale huurwoning bij een woningcorporatie en hebben een gezamenlijk inkomen dat niet hoger is dan 120% van het sociaal minimum. Huurders die particulier huren, komen niet in aanmerking voor de huurverlaging.

Het inkomen wordt bekeken over 2021, omdat daar het inkomen van bekend is bij de Belastingdienst. Als het inkomen in dat jaar onder de 120%-grens valt, ontvang je voor 1 juni bericht van de woningcorporatie. Verdiende je toen meer, maar val je nu wel onder de 120%-grens? Neem dan zelf contact op met de woningcorporatie.

Meer informatie

Meer weten over de regeling of de eisen die worden gesteld? Lees verder op de website van de Rijksoverheid. Daar staat onder andere een tabel met de inkomensgrens.

Heb je recht op huurverlaging, maar krijg je geen voorstel of wordt jouw aanvraag afgewezen? Vraag dan hulp bij de Huurcommissie.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen