maandag, april 15, 2024

Speelplaats De Watervallei en Skatepark weer open na grote opknapbeurt

- Advertisement -

Woensdagmiddag werd de opgeknapte en uitgebreide speelplaats De Watervallei officieel geopend. Niet alleen de speeltuin, maar ook het naastgelegen skatepark kreeg een grote opknapbeurt.

Na jaren van intensief gebruik was de speelplaats in het Schollebos toe aan een flinke opknapbeurt. Naast onderhoud werd de speelplaats ook uitgebreid. Zo zijn er grondtrampolines geplaatst en zijn er veel nieuwe speeltoestellen bijgekomen.

Ook het ‘spraypark’, waar kinderen waterpret kunnen beleven, is uitgebreid. En het leek wel voorbestemd, want tijdens de opening was het zomers warm en zonnig. De kinderen konden daardoor gelijk onder de fonteintjes spelen.

Artikel gaat verder onder foto’s
Opening

Woensdagmiddag werd het park officieel geopend. Wethouder Marc Wilson en het kindercollege knipten samen het lint door. De wethouder is erg te spreken over de opgeknapte speelplaats: “Ik vind het waanzinnig mooi geworden. En het is mooi: we zijn klein begonnen en kijk wat er nou allemaal om ons heen is. Echt heel gaaf.”

Ook Jinte (6) vindt de nieuwe speelplaats heel leuk geworden. De watertoestellen waar ze onderdoor kan lopen vindt ze het allerleukst. Bart (7) staat even verderop op de nieuwe trampolines te springen: “Het is echt héél leuk”. Meer heeft hij niet te zeggen, want zodra de trampoline weer vrijkomt, springt hij er weer gauw op.

Smeren, smeren, smeren

Een bijzonder onderdeel van de speelplaats is een zonnebrandpaal die is geplaatst. “In de kankeratlas blijkt dat Capelle in het aantal huidkankergevallen 19% hoger ligt dan de rest van Nederland”, legt wethouder Wilson uit. “Ik schrok ervan. Dus daar moesten we wel wat mee.”

“Wij vinden dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om zich in te smeren, daarom plaatsen we op twee plekken een zonnebrandpaal: In het Schollebos bij de Watervallei en bij de Hoeken. Iedereen kan gebruik maken van het zonnebrandmiddel in deze palen om zich goed te beschermen tegen de zon”, vertelt de wethouder.

Skatepark ook opgeknapt

Niet alleen speelplaats De Watervallei, maar ook het naastgelegen Skatepark Schollevaar heeft een grote opknapbeurt gekregen. Skateboarder Olaf (33) blikt terug naar toen hij als tienjarige jongen hier begon met skaten. “Toen was het nog een klein skateparkje”, legt hij uit.

In de loop der jaren raakte de kleine skatebaan alsmaar verder in verval. “Nu hebben ze er wel iets moois van gemaakt”, aldus Olaf. Hij ziet ook hoe een nieuwe generatie gretig gebruikt maakt van de nieuwe baan. “Daar moet je een beetje omheen. Vroeger waren wij degenen die in de weg reden en nu zijn zij dat. Dat is wel leuk om te zien. Het is voor jong en oud, nog steeds. En dat maakt het leuk.”

Olaf maakt na 23 jaar nog altijd gebruik van het skatepark
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen