zondag, mei 19, 2024

Vernieuwd Cruijf Court Oostgaarde geopend

- Advertisement -

Vrijdagmiddag is bij de flats in de Hoekenbuurt de vernieuwde Cruijff Court Oostgaarde geopend. De opening van het sportveld gebeurde op feestelijke wijze met de jongeren uit de buurt.

Het Cruijff Court bestond al, maar was nodig aan vernieuwing toe. “Als het er goed uit ziet, nodigt het ook uit om te gaan sporten, dus vandaar dat we dat gedaan hebben”, legt wethouder Harriët Westerdijk (Sport) uit.

De opening gebeurde op feestelijke wijze: kinderen konden worden geschminkt, er waren diverse spelletjes en de kinderen kregen een lekker ijsje toe. De opening gebeurde officieel doordat de wethouder samen met de kinderen het lint doorknipten. Daarna werden op het nieuwe speelveld verschillende wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld.

Artikel gaat verder onder foto’s
Sporten stimuleren

Het blijft niet enkel met een opknapbeurt. De gemeente, maar ook verschillende (sport)organisaties, slaan de handen ineen en gaan meer doen om het sporten te stimuleren.

Het blijkt ook nodig: in Capelle aan den IJssel zijn relatief minder mensen wekelijks aan het sporten ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Slechts 50% van de Capellenaren is wekelijks aan het sporten en 43% voldoet aan de wekelijkse beweegrichtlijn.

Samen gaan de organisaties ervoor zorgen dat er activiteiten georganiseerd worden. Ard Kramer (voorzitter VCN) spreekt zich hoopvol uit: “Je ziet hier heel veel potentie qua bewoners. Als we ze hier (Cruijff Court) of daar (wijzend naar de nabijgelegen sporthal) kunnen krijgen, dan zou dat heel mooi zijn.”

Harriët Westerdijk, Ard Kramer (VCN) en Hans Verwaaijen (Sportief Capelle) zetten hun handtekening op een bal als blijk van de samenwerking
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen