vrijdag, maart 1, 2024

Capellenaar (22) aangehouden bij haventerrein Vlissingen

- Advertisement -

De politie heeft in Zeeland een 22-jarige Capellenaar en vier Rotterdammers aangehouden. De vijf mannen worden ervan verdacht zogeheten uithalers te zijn.

De politie ontving rond half twee ’s nachts een melding dat er personen waren gezien op een bedrijventerrein bij de haven van Vlissingen. Meerdere politie-eenheden gingen daarop op onderzoek uit.

Twee mannen probeerden vanaf het bedrijfsterrein aan de politie te ontkomen. Het gaat om een 15-jarige jongen en een 23-jarige man, beiden uit Rotterdam. Verderop zagen agenten een auto staan. De 22-jarige Capellenaar die bij de auto stond, probeerde nog weg te duiken, maar te laat: hij werd aangehouden en de auto is in beslag genomen.

Even voor de melding over de insluipers hadden agenten ook een andere auto gecontroleerd met twee mannen van 21 en 28 jaar oud, ook uit Rotterdam. Hoewel zij in eerste instantie verder mochten, bleken zij later ook te maken te hebben met de insluiping bij de haven. Zij zijn iets later die nacht in Rotterdam van de weg gehaald en ook aangehouden.

De vijf mannen zitten vast en worden verhoord. De Politie en Douane doen verder onderzoek naar het incident van afgelopen nacht, en ook de meerdere insluiping in voorgaande avonden. De politie laat weten dit hemelvaartsweekend in totaal twaalf verdachten te hebben aangehouden.

Uithalers

De politie zegt te vermoeden dat het om uithalers gaat. Dit zijn mensen die zich toegang verschaffen tot containerterminals om goederen, over het algemeen harddrugs, het terrein af te smokkelen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen