zondag, april 21, 2024

Gemeente start campagne over risico’s zonnen en doneert zonnebrandcreme aan voedselbank

- Advertisement -

Het aantal huidkankerpatiënten in Capelle aan den IJssel ligt maar liefst 19% hoger dan het landelijk gemiddelde. De schrikbarende cijfers zijn reden voor de gemeente om een informatiecampagne te starten om Capellenaren op de risico’s te wijzen van de gevolgen van onbeschermd zonnen.

Als de zon schijnt is het ook goed om buiten te zijn: het zorgt voor energie, je voelt je beter en je lichaam maakt vitamine D aan. En dat is weer goed voor botten, tanden en weerstand.

Teveel zon kan ook schadelijk zijn. UV-straling vergroot namelijk het risico op huidkanker. Ook onder de zonnebank wordt je aan deze UV-stralen blootgesteld en verhoogt de kans op kanker. Landelijk neemt het aantal mensen met huidkanker snel toe, maar ook in Capelle aan den IJssel liggen de aantallen ernstig hoog.

Insmeren

De gemeente wil Capellenaren bewust maken van de gevaren van de zon. Door je minstens elke twee uur in te smeren met zonnebrandcrème, bescherm je jezelf tegen UV-stralingen. Om dit voor iedereen beschikbaar te stellen, heeft de gemeente al twee zonnebrandpalen geplaatst. Er staat er een bij de recent opgeknapte speelplaats in het Schollebos en in de Hoeken.

Donatie aan voedselbank

Om ervoor te zorgen dat echt iedereen zich kan insmeren, heeft de gemeente vierhonderd flessen zonnebrandmiddel gedoneerd aan de Capelse voedselbank. “Voorkomen van zonschade is beter dan genezen. En door goed insmeren kan een hoop ellende voorkomen worden”, vertelt wethouder Marc Wilson (Volksgezondheid en preventie).

Hij vervolgt: “Een groep Capellenaren heeft het financieel niet breed en moet keuzes maken waar zij geld aan uitgeven. Zonnebrandcrème staat dan niet bovenaan het boodschappenlijstje. Dat geldt zeker voor de Capellenaren die gebruik maken van de Voedselbank. Daarom ben ik blij dat we vierhonderd flessen zonnebrandmiddel hebben kunnen doneren aan de Capelse Voedselbank.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen