maandag, april 15, 2024

Celstraf en psychische behandeling geëist tegen Capelse bandenprikker

- Advertisement -

Op donderdag 1 juni is er een jaar celstraf geëist tegen de Capelse bandenprikker. De man stak in november vorig jaar ruim driehonderd banden lek in Capelle aan den IJssel en omliggende plaatsen.

Tussen 17 en 26 november afgelopen jaar sloeg de verdachte toe in Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Bergambacht, Ammerstol en voornamelijk Capelle aan den IJssel. In totaal werden 323 banden lekgeprikt. De brutaliteit kende geen grenzen: terwijl de politie met man en macht op zoek was naar de bandenprikker, sloeg hij toe op het afgesloten parkeerterrein van het Capelse politiebureau.

De onvoorspelbaarheid en ongrijpbaarheid van de bandenprikker zorgde voor de nodige onrust in de regio. De politie zette alles in het werk om de vandaal te vinden. Uiteindelijk komt de reeks vernielingen dan toch tot een einde. Door een oplettende getuige werd de man uiteindelijk aangehouden in Krimpen aan den IJssel.

Motief blijft onduidelijk

In de politieverhoren en in de rechtbank blijkt dat de man in een langdurige psychose heeft gezeten, vermoedelijk als gevolg van het stoppen met drugs. Waarom de man precies besloot om banden lek te steken, blijft onduidelijk.

Strafeis

Bijna evenveel mensen als lek gestoken banden deden aangifte van de vernieling. De schadeclaim kan daardoor voor de bandenprikker oplopen tot wel 40.000 euro. Het Openbaar Ministerie eiste donderdag twintig maanden celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Ook wil het OM dat de man na zijn gevangenisstraf behandeling krijgt in een psychiatrische kliniek.

De rechter doet op 15 juni uitspraak in de zaak.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen