dinsdag, april 16, 2024

Bijennest verwijderd uit geluidswal Schollevaar

- Advertisement -

Zondagmiddag heeft een lokale imker een bijennest verwijderd langs de Grafiek in de wijk Schollevaar. De bijen hadden zich gevestigd in een geluidswand vlak langs de weg.

De bijen hadden zich genesteld in een geluidswand. Hoewel een nest in principe weinig kwaad kan, lag deze toch wel dicht langs de weg. Als er veel beweging is dichtbij het nest, kunnen de bijen gaan steken.

Lokale imker Toet werd ingeschakeld om het nest te verwijderen. Dit gebeurde uiteraard op bij-vriendelijke wijze. Door de koningin te vangen en vervolgens in de mand van de imker te plaatsen, volgen de resterende bijen vanzelf. Daarna kunnen de restanten veilig uit de geluidswand worden verwijderd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen