maandag, april 15, 2024

Team 78 Capelle finisht voor 18e keer Roparun

- Advertisement -

Voor maar liefst de achttiende keer voltooide Team 78 Capelle de Ruparun. Met de finish haalde het team € 15.740,77 op voor het goede doel.

Team 78 Capelle bestaat uit ambtenaren en voormalig collega’s van de gemeente Capelle aan den IJssel, en diens vrienden en familie. Deze editie was het alweer de achttiende keer dat het gemeenteteam meedeed aan het evenement.

Goed doel

Tijdens de Roparun houden de deelnemers een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt door Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Het Capelse team haalde geld op voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. In totaal is met de steun van familie, vrienden en collega’s Reijm Nieuwerkerk BV, Krijgsman Uw Vitaminespecialist en de Gemeente Capelle aan den IJssel €15.740,77 opgehaald. Eén van de teamleden wist dit jaar (voor het team) een recordbedrag binnen te halen van €1165,- aan sponsorgeld.

“Teamleden van ons hebben gezien wat het met iemand kan doen om in de laatste dagen naar een hospice te kunnen of zelfs naar huis. Plekken als een hospice of inloophuis zijn van onschatbare waarden”, vertelt Suzan Mannens (hardloper). “Wij zijn al onze sponsors enorm dankbaar voor hun bijdrage. Dankzij hen krijgt onder andere het Inloophuis De IJssel in Capelle aan den IJssel geld voor de uitbreiding van hun interieur.”

Gelachen, gestrest en gestreden

Dit Pinksterweekend startte Team 78 Capelle op vliegveld Twenthe. Vervolgens liepen en fietsten zij dag en nacht via Winterswijk, Arnhem, Nijmegen, Horst, Eindhoven, Tilburg, Breda, Ossendrecht en Bergen op Zoom naar de Coolsingel in Rotterdam.

Het team voltooide deze editie in een tijd van 47:13:07. Daarmee was het team ruim een uur en een kwartier sneller dan gepland. Los van een aantal pleisters en sporttape om (voornamelijk knie-)blessures te bestrijden, haalde het team heelhuids de finish op de Coolsingel.

Robin Van Gaal (hardloper): “We hebben gelachen, gestrest en gestreden. We hebben de finish gehaald, maar daarvoor moesten we wel wat extra kilometers maken.” Gestrest werd er voornamelijk in de kop van Limburg: “De wedstrijdleiding nam contact met ons op toen bleek dat we een checkpoint gemist hadden. We hebben iemand dertig kilometer terug moeten sturen om de vereiste handtekening te zetten”, aldus teamcaptain Jan Willem Groenink (hardloper).

Midden in de nacht was dat een tegenvaller voor het team. Er was daarentegen ook ruimte voor ontspanning, met twee zwembaden waar gebruik van mocht worden gemaakt op de route. “We zijn heel blij met alle hulp van particulieren en vrijwilligers. Zij hebben hun locatie voor onze basiskampen beschikbaar gesteld. Gebruik maken van een toilet, douche, keuken en overdekt kunnen slapen is iets waar wij heel blij mee zijn!” Aldus Marijn van Rossem (Navigator).

Al met al kijkt het team terug op een geslaagde editie van dit mooie evenement, en op een mooi bedrag dat zij voor het goede doel hebben kunnen ophalen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen