maandag, april 15, 2024

Agenten schieten bij aanhouding Capellenaar (20) in Rotterdam

- Advertisement -

Dinsdagavond 6 juni is een 20-jarige Capellenaar na een korte achtervolging in Rotterdam aangehouden. Agenten moesten waarschuwingsschoten lossen bij de aanhouding.

Rond tien uur ’s avonds kregen agenten een melding dat een man bij het metrostation Slinge een vuurwapen op zak had. Direct gingen agenten op zoek naar de verdachte en zagen de Capellenaar zitten.

De verdachte zette het op een rennen en sprong in een auto. De auto reed weg, maar korte later sprong hij eruit en rende weer verder. Nadat agenten uiteindelijk waarschuwingsschoten afvuurden, gaf de man zich over. Ook de inzittenden van de auto werden aangehouden.

Vuurwapen

Bij de Capellenaar troffen de agenten bij fouillering geen vuurwapen aan. Hierop gingen de dienders zoeken langs de afgelegde vluchtroute. Daar troffen agenten toch een vuurwapen aan dat de verdachte vermoedelijk onderweg heeft weggegooid.

Verder onderzoek

De politie laat weten dat de jonge Capellenaar nog altijd vast zit voor verder verhoor. Het wapen wordt nader onderzocht of deze mogelijk bij gepleegde misdrijven is gebruikt. De inzittenden van de auto zijn na verhoor weer vrijgelaten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen