maandag, april 15, 2024

Meldingen van vuurwapen in metro en winkelcentrum Koperwiek blijkt te gaan om gel-blaster en waterpistool

- Advertisement -

Agenten kregen donderdag tijdens een ochtenddienst twee keer te maken met een vuurwapenmelding. Bij de eerste melding zou een pistool van hand tot hand gaan in een metro. Bij de tweede melding stond een persoon mogelijk in winkelcentrum de Koperwiek met een vuurwapen te zwaaien.

De agenten rukten eerst uit voor de melding in de metro. De bewuste metro werd door de politie stilgezet en met enige voorzorg voor ieders veiligheid door meerdere politiemedewerkers nauwkeurig gecontroleerd.  Bij een groepje jongens werd een waterpistool gevonden dat op een vuurwapen leek.

Kort daarna volgde een soortgelijke melding bij een winkelcentrum in Capelle. Aldaar zou een jongen met een pistool in de lucht hebben staan zwaaien. Opnieuw rukten veel politieagenten uit naar het winkelcentrum. Uit camerabeelden volgde een herkenning, vervolgens werd een onderzoek op een school ingesteld en aansluitend een bezoek aan een woning gebracht. Daar werd uiteindelijk een gel-blaster aangetroffen. Dit wapen is door de politie in beslag genomen.

De politie meldt op Facebook “Beste jongelui, zullen we afspreken dat als je de leeftijd van klappertjespistolen voorbij bent, je niet meer met dit soort dingen de straat op gaat?”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen