donderdag, juni 13, 2024

Politiebureau’s dinsdag gesloten in verband met acties vakbonden

- Advertisement -

Op dinsdag 11 juni zijn politiebureau’s in het hele land gesloten. De politievakbonden voeren actie nadat onderhandelingen over een betere vroegpensioenregeling zijn stukgelopen. Uiteraard blijft Politie bereikbaar via 0900-8844 of alarmnummer 112.

Via de huidige regeling kunnen mensen met zware beroepen, waaronder politieagenten, eerder met pensioen. De politievakbonden zijn al geruime tijd in overleg om de regeling te behouden. Sterker nog: de regeling moet volgens de bonden permanent worden en agenten moeten ook meer geld ontvangen.

Na het verstrijken van een deadline vroegen de vakbonden eerder al aan agenten om te stoppen met bekeuren voor lichte overtredingen. Nu hebben de vakbonden nieuwe acties aangekondigd en draaien ze zo de duimschroeven verder aan bij de werkgevers en politiek.

Gesloten politiebureau’s

Op dinsdag 11 juni houden de vakbonden een collectieve actie door politiebureau’s (met een publieksfunctie) voor 24 uur te sluiten. Hierdoor kunnen mensen niet terecht voor een afspraak, zoals het doen van aangifte. “Al gemaakte afspraken worden verplaatst naar een ander moment waarop het politiebureau geopend is”, zo laat de Politie weten.

De Politie benadrukt wel dat mensen kunnen blijven bellen voor informatie, advies en meldingen. Dit kan (als er geen haast is) via het algemene nummer 0900-8844 en bij spoed via alarmnummer 112. Via politie.nl blijft het ook mogelijk om in veel gevallen iets te melden of aangifte te doen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen