donderdag, mei 23, 2024

Capelle vervangt 518 onveilige bomen

- Advertisement -

Komende maanden vervangt de gemeente 518 bomen die een risico vormen voor de omgeving. Voor alle bomen die verdwijnen komt een nieuwe boom in de plaats. De operatie startte in september en duurt tot halverwege december.

Periodiek voeren zogeheten bomenexperts van Bomenwacht Nederland boomveiligheidscontroles in Capelle aan den IJssel uit. Daarbij worden bomen gecontroleerd of deze bijvoorbeeld ziek zijn en risico’s voor de omgeving kunnen opleveren. Denk aan omwaaien en/of verlies van grote takken.

Met de Stichting Natuurvrienden Capelle heeft de gemeente afspraken gemaakt over de vervanging. De ‘natuurvrienden’ hebben aangedrongen op voldoende diversiteit in soortkeuze en verzocht de te vervangen bomen te merken.

Bekijk via onderstaande link om welke bomen het gaat en lees meer op de website http://www.capelleaandenijssel.nl/aanpakrisicobomen

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen