Capelle vervangt 518 onveilige bomen

Komende maanden vervangt de gemeente 518 bomen die een risico vormen voor de omgeving. Voor alle bomen die verdwijnen komt een nieuwe boom in de plaats. De operatie startte in september en duurt tot halverwege december.

Periodiek voeren zogeheten bomenexperts van Bomenwacht Nederland boomveiligheidscontroles in Capelle aan den IJssel uit. Daarbij worden bomen gecontroleerd of deze bijvoorbeeld ziek zijn en risico’s voor de omgeving kunnen opleveren. Denk aan omwaaien en/of verlies van grote takken.

Met de Stichting Natuurvrienden Capelle heeft de gemeente afspraken gemaakt over de vervanging. De ‘natuurvrienden’ hebben aangedrongen op voldoende diversiteit in soortkeuze en verzocht de te vervangen bomen te merken.

Bekijk via onderstaande link om welke bomen het gaat en lees meer op de website http://www.capelleaandenijssel.nl/aanpakrisicobomen

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag