Capelse basisschool heeft groen dak met 147 zonnepanelen

Basischool Capelse Schoolvereniging (CSV) aan de Duikerlaan heeft sinds kort een groen dak met 147 zonnepanelen. Leerlingen hebben daardoor een beter binnenklimaat en CSV profiteert van de opgewekte zonne-energie.

Wethouder Nico van Veen en schooldirecteur Hanny van der Heide openden woensdag het nieuwe groene dak. De leerlingen van groep 6 en 7 kregen ook nog een les over duurzaamheid.

Het schoolgebouw aan de Duikerlaan is in de periode mei 2019 tot en met augustus 2019 aangepast. Het oude schoolgebouw staat nu leeg en wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van de Eben Haëzerschool. De architect is nu bezig met het voorontwerp van de nieuwbouw.

De komende jaren wordt er hard gewerkt aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen. Op verschillende plekken in de stad worden nieuwe basisscholen gebouwd en er is aandacht voor de kwaliteit van bestaande schoolgebouwen.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag