Meerdere woningen ontruimd in Capelle aan den IJssel na gaslek

Veertien woningen zijn woensdag 20 november ontruimd na een fors gaslek aan de Arica. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’ en GRIP-1.

Bij werkzaamheden aan de Arica is een gasleiding geraakt. Vanwege de lekkage heeft de brandweer acht omliggende woningen ontruimd en is de straat door de politie afgezet. Later werden nog eens zes woningen ontruimd. Zeven bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen restaurant.

De brandweer probeert het gas dat vrijkomt met een waterkanon richting een open veld te drijven om zo het risico voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Netbeheerder Stedin is aanwezig en probeert de gasleiding af te sluiten. Wanneer het probleem verholpen zal zijn, is nog niet bekend.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag