donderdag, mei 23, 2024

Meerdere woningen ontruimd in Capelle aan den IJssel na gaslek

- Advertisement -

Veertien woningen zijn woensdag 20 november ontruimd na een fors gaslek aan de Arica. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’ en GRIP-1.

Bij werkzaamheden aan de Arica is een gasleiding geraakt. Vanwege de lekkage heeft de brandweer acht omliggende woningen ontruimd en is de straat door de politie afgezet. Later werden nog eens zes woningen ontruimd. Zeven bewoners zijn opgevangen in een nabijgelegen restaurant.

De brandweer probeert het gas dat vrijkomt met een waterkanon richting een open veld te drijven om zo het risico voor de omgeving zoveel mogelijk te beperken. Netbeheerder Stedin is aanwezig en probeert de gasleiding af te sluiten. Wanneer het probleem verholpen zal zijn, is nog niet bekend.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen