Inbraken in de Rondelen gedaald

In de Rondelen in Capelle aan den IJssel is het aantal woninginbraken spectaculair gedaald van 67 in 2016 tot één poging tot inbraak tot 1 november dit jaar. Niet alleen het aantal inbraken is fors gedaald, maar ook de jeugdoverlast is aanzienlijk minder geworden, er is minder melding van geluidsoverlast en de pakkans op kleine overtredingen is groter. Ook in 2020 gaat de gemeente door met de succesvolle samenwerking met de bewoners.

In de Rondelen hebben de gemeente, politie, bewoners en woningbouwvereniging de afgelopen 3 jaar veel initiatieven genomen om de overlast te beperken en de veiligheid te verbeteren. Er is extra camerabewaking , extra toezicht van handhaving, een kantoor in de wijk en een extra jongerenwerker. Ook zijn er nieuwe deuren vervangen in 700 woningen en allerlei bewonersinitiatieven en activiteiten georganiseerd.

Om te benadrukken dat de gemeente zich ook in 2020 blijft inzetten voor de Rondelen zijn borden geplaatst en heeft iedereen een speciale nieuwjaarskaart ontvangen met de tekst: “Ook in 2020 staan we voor u klaar! ”.

Fotograaf: Frank de Roo

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag