woensdag, mei 29, 2024

Inbraken in de Rondelen gedaald

- Advertisement -

In de Rondelen in Capelle aan den IJssel is het aantal woninginbraken spectaculair gedaald van 67 in 2016 tot één poging tot inbraak tot 1 november dit jaar. Niet alleen het aantal inbraken is fors gedaald, maar ook de jeugdoverlast is aanzienlijk minder geworden, er is minder melding van geluidsoverlast en de pakkans op kleine overtredingen is groter. Ook in 2020 gaat de gemeente door met de succesvolle samenwerking met de bewoners.

In de Rondelen hebben de gemeente, politie, bewoners en woningbouwvereniging de afgelopen 3 jaar veel initiatieven genomen om de overlast te beperken en de veiligheid te verbeteren. Er is extra camerabewaking , extra toezicht van handhaving, een kantoor in de wijk en een extra jongerenwerker. Ook zijn er nieuwe deuren vervangen in 700 woningen en allerlei bewonersinitiatieven en activiteiten georganiseerd.

Om te benadrukken dat de gemeente zich ook in 2020 blijft inzetten voor de Rondelen zijn borden geplaatst en heeft iedereen een speciale nieuwjaarskaart ontvangen met de tekst: “Ook in 2020 staan we voor u klaar! ”.

Fotograaf: Frank de Roo

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen