Tienduizenden reizigers RET betaalden te veel

De RET heeft in de afgelopen weken te veel geld geïnd voor het reizen met de bus of de tram. Het gaat om honderdduizenden euro’s. Voor de reizigers scheelde het een paar cent tot drie euro per rit. Zo meld Rijnmond.

Het probleem heeft te maken met de manier waarop de ritprijs werd berekend door nieuwe in- en uitcheckapparaten. Die zijn onlangs geïnstalleerd in onder meer de nieuwe bussen van de RET. Bij de metro speelt het probleem niet.

Om hoeveel trams en bussen het precies gaat en hoeveel het vervoersbedrijf teveel heeft afgeschreven is moeilijk in te schatten.

Vanaf 20 januari is het bedrag als bestelling op te halen bij een kaartautomaat. Ook reizigers met een anonieme ov-chipkaart kunnen het te veel betaalde bedrag ophalen bij de automaat.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag