Aantal auto-inbraken gedaald

Uit de nieuwe cijfers van de politie blijkt dat het aantal auto-inbraken voor het zoveelste jaar op rij gezakt. Het aantal inbraken daalde van 192 naar 181, in de gemeente zakte het aantal sinds 2012 ieder jaar opnieuw. In 2012 werd er bijvoorbeeld nog 544 keer ingebroken. In Rotterdam werd er bijvoorbeeld 4330 keer ingebroken

Dieven zijn nog steeds uit op vooral waardevolle spullen die eigenaren achterlaten. De meest gestolen persoonlijke eigendommen vanuit de auto zijn nog steeds tassen met daarin Tablets of Laptops, telefoons, sieraden en zonnebrillen. Zaken welke vaak niet verzekerd zijn bij diefstal uit de auto,

Verder worden er steeds meer onderdelen van auto’s gestolen, vroeger vond je je heilige koe nog op kratjes terug, tegenwoordig neemt men complete motorkappen, bumpers en airbag sets mee. Auto’s welke Allrisk- of Beperkt Casco verzekerd zijn, worden de onderdelen van auto’s vaak vergoed. Bij een WA-verzekering ben je zelf de klos. De schade kan dan zelfs leiden tot een auto welke totall-loss wordt verklaard.

Cijfers per jaar

2012
544
2013
461
2014
355
2015
333
2016
298
2017
240
2018
192
2019
181

Data : Politie

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag