Capelse huiseigenaren krijgen 90 euro cadeau voor energiebesparing

De gemeente gaat Capelse huiseigenaren helpen om te besparen op de energierekening. Met een korting van 90 euro kunnen producten zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp(en), of radiatorfolie worden gekocht. Er kan ook worden gekozen voor een persoonlijk energie-advies aan huis in plaats van artikelen. De aanmelding gaat via de WoonWijzerWinkel.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft hiervoor een subsidie aan de gemeente gegeven. Het geld is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis.

Huiseigenaren kunnen zelf een WoonWijzerBox met energiebesparende maatregelen samenstellen, zodat er alleen producten in zitten die passen bij de woning. De box heeft een minimale waarde van 90 euro. Hiervan ontvangen Capellenaren met de kortingscode CAPELLE2020 90 euro cadeau. De minimale eigen bijdrage is dus 10 euro. Het gaat om producten zoals een waterbesparende douchekop, ledlamp(en), radiatorfolie, radiatorventilator of een isolerende brievenbus. Deze maatregelen kunnen een jaarlijkse besparing van 300 euro opleveren op de energierekening. De WoonWijzerBox wordt thuisgestuurd.

Naast de energiebesparende maatregelen is er ook de keuze voor een duurzame scan van de woning, die via internet wordt ingevuld. In een overzicht staan de duurzame verbeteropties voor de woning, inclusief kostenplaatje en besparingen. In verband met het coronavirus worden er voorlopig geen woningopnames en adviesgesprekken ingepland. Via de webwinkel kunnen deze wel worden aangevraagd. Zodra het mogelijk is, worden de opnames ingepland. Voor Capellenaren die hier niet op willen wachten, is er de mogelijkheid om een digitale woningopname te doen of een adviesgesprek per telefoon.

Energiebesparende producten of adviezen kunnen Capellenaren bestellen via de website van de WoonWijzerWinkel ( https://www.woonwijzerwinkel.nl/capelleaandenijssel/. Elk huishouden heeft eenmalig recht op 90 euro korting.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag