Ontwerp herinrichting De Zaanse Schans definitief

Het college van burgemeesters en wethouders hebben eind mei het definitieve ontwerp voor de openbare ruimte van De Zaanse Schans vastgesteld. De Zaanse Schans maakt deel uit van de operabuurt in Schollevaar.

Bewoners hebben aangegeven dat er meer sfeer moet komen, betere verlichting een leuker speelplein voor kinderen. De gemeente heeft daarom opdracht gegeven om de straat langs het water groen in te richten en de bestrating te voorzien van twee kleuren. Ook worden er lage heesters geplaatst.

Het speelpleintje wat nu aan het water is gelegen wordt verplaatst naar een betere locatie en kan daardoor groter worden. Samen met bewoners wordt nog gekeken naar de speeltoestellen die geplaatst worden.

Dit jaar starten de voorbereidingen. Naar verwachting starten de werkzaamheden in 2021.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag