Rotondes van Dijklaan en van Beresteijnlaan komen eind 2021

De rotondes op de Burgemeester van Dijklaan en de Burgemeester van Beresteijnlaan volgen eind 2021, aldus Woordvoerder Ronald Brouwers van de gemeente Capelle aan den IJssel. De rotondes zullen een eind maken en het structureel te hard rijden en voor meer veiligheid zorgen.

Reden voor het aanleggen van rotondes is een dodelijk ongeluk in 2012, twee personen kwamen om het leven na een frontale aanrijding. De veroorzaker had toen veel te hard gereden en was op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Na dit ongeluk werden er plannen geopperd om rotondes aan te leggen, maar verdwenen uiteindelijk in de kast.

In mei 2020 is er een definitief ontwerp en plaatsinglocatie vastgesteld. Er komen rotondes op de Herenburg en het Beatrijserf met de Burgemeester van Dijklaan. Ook op de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan komt een rotonde. Reden voor de rotondes is onder andere het grote aantal ongelukken.

De rotondes moeten in het 3e of 4e kwartaal van 2021 worden aangelegd.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag