donderdag, juni 13, 2024

Rotondes van Dijklaan en van Beresteijnlaan komen eind 2021

- Advertisement -

De rotondes op de Burgemeester van Dijklaan en de Burgemeester van Beresteijnlaan volgen eind 2021, aldus Woordvoerder Ronald Brouwers van de gemeente Capelle aan den IJssel. De rotondes zullen een eind maken en het structureel te hard rijden en voor meer veiligheid zorgen.

Reden voor het aanleggen van rotondes is een dodelijk ongeluk in 2012, twee personen kwamen om het leven na een frontale aanrijding. De veroorzaker had toen veel te hard gereden en was op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Na dit ongeluk werden er plannen geopperd om rotondes aan te leggen, maar verdwenen uiteindelijk in de kast.

In mei 2020 is er een definitief ontwerp en plaatsinglocatie vastgesteld. Er komen rotondes op de Herenburg en het Beatrijserf met de Burgemeester van Dijklaan. Ook op de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan komt een rotonde. Reden voor de rotondes is onder andere het grote aantal ongelukken.

De rotondes moeten in het 3e of 4e kwartaal van 2021 worden aangelegd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen