Wegafsluiting voor testen van waterkerende kleppen Algeraweg en Abram Rijckevorselweg

 

Capelle aan den IJssel – De gemeente Capelle aan den IJssel gaat woensdagmorgen 7 oktober de kleppen van de waterkering in de Blinkerttunnel en de tunnel bij metrostation Capelsebrug testen. Dit houdt in dat het verkeer richting de Schonberglaan onder de Algeraweg wordt afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeerd. Hulpdiensten zoals de brandweer, politie en ambulance kunnen gebruik maken van de fietspaden.

Nadat de kleppen van de rijbaan zijn gecontroleerd worden de kleppen van de fiets- en voetpaden getest. De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn waterkerende dijken. Het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard beheert ze. De waterkerende kleppen in de  tunnels voorkomen bij hoog water dat het water verder Capelle in kan stromen. In opdracht van het hoogheemraadschap test de gemeente deze kleppen ieder jaar.

 

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag