woensdag, mei 29, 2024

Voederverbod op meerdere locaties om vogel- en rattenoverlast tegen te gaan

- Advertisement -

De gemeente heeft voor een aantal plaatsen een voederverbod ingesteld om overlast van uitwerpselen en lawaai van grote groepen vogels tegen te gaan. Doordat bewoners etensresten op straat gooien, voorkomt dit dat de vogels op natuurlijke wijze aan voedsel komen en trekt dit ook ratten aan.

Stadsdieren, zoals eenden, duiven, ganzen en meeuwen moeten hun eigen voedsel kunnen vinden.  Zaden, insecten en groenvoer uit de natuur is het juiste, natuurlijke én gezonde voedsel voor deze dieren. Helaas gooien bewoners regelmatig brood of etensresten op straat om de vogels te voeren. Maar dat is niet goed voor de vogels en het zorgt voor overlast, omdat het overgebleven voedsel ratten en muizen aantrekt.

Voederverbod
Om de overlast aan te pakken is het vanaf 8 december verboden om op een aantal plaatsen in de gemeente dieren te voeren. Als er toch gevoerd wordt, kan een handhaver hiervoor een boete geven. De eerste weken wordt bij overtreding van het verbod gewaarschuwd, daarna volgt een boete. Het voederverbod geldt op de volgende plekken. Daar staan ook borden waarop staat aangegeven dat voeren verboden is:

  • Omgeving Slotpark
  • Rozensingel
  • Meidoornveld
  • Reviusrondeel
  • Valeriusrondeel
  • Heksendans
  • Spoorberm
  • Kringdans
  • IJsvogelpad

Melden van overlast
Bewoners die overlast van ratten, duiven of andere plaagdieren hebben kunnen contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel via 14010 (lokaal tarief) of een melding maken via www.capelleaandenijssel.nl onder ‘meldingen openbare ruimte’. Dan kan de gemeente helpen rattenoverlast tegen te gaan.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen