Voederverbod op meerdere locaties om vogel- en rattenoverlast tegen te gaan

De gemeente heeft voor een aantal plaatsen een voederverbod ingesteld om overlast van uitwerpselen en lawaai van grote groepen vogels tegen te gaan. Doordat bewoners etensresten op straat gooien, voorkomt dit dat de vogels op natuurlijke wijze aan voedsel komen en trekt dit ook ratten aan.

Stadsdieren, zoals eenden, duiven, ganzen en meeuwen moeten hun eigen voedsel kunnen vinden.  Zaden, insecten en groenvoer uit de natuur is het juiste, natuurlijke én gezonde voedsel voor deze dieren. Helaas gooien bewoners regelmatig brood of etensresten op straat om de vogels te voeren. Maar dat is niet goed voor de vogels en het zorgt voor overlast, omdat het overgebleven voedsel ratten en muizen aantrekt.

Voederverbod
Om de overlast aan te pakken is het vanaf 8 december verboden om op een aantal plaatsen in de gemeente dieren te voeren. Als er toch gevoerd wordt, kan een handhaver hiervoor een boete geven. De eerste weken wordt bij overtreding van het verbod gewaarschuwd, daarna volgt een boete. Het voederverbod geldt op de volgende plekken. Daar staan ook borden waarop staat aangegeven dat voeren verboden is:

  • Omgeving Slotpark
  • Rozensingel
  • Meidoornveld
  • Reviusrondeel
  • Valeriusrondeel
  • Heksendans
  • Spoorberm
  • Kringdans
  • IJsvogelpad

Melden van overlast
Bewoners die overlast van ratten, duiven of andere plaagdieren hebben kunnen contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel via 14010 (lokaal tarief) of een melding maken via www.capelleaandenijssel.nl onder ‘meldingen openbare ruimte’. Dan kan de gemeente helpen rattenoverlast tegen te gaan.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag