donderdag, mei 23, 2024

Krijgt Schollevaar een Islamitische Basisschool

- Advertisement -

Afgelopen week publiceerde het Algemeen Dagblad een artikel waarin vermeld wordt dat een Islamitische onderwijs stichting in Rotterdam plannen heeft om een nieuwe locatie te openen. De locatie zou geopend gaan worden in de Capelse wijk Schollevaar of in Rotterdam Prins Alexander. De school is nodig omdat de onderwijsstichting een groot aantal leerlingen op de wachtlijst heeft staan.

De dichtbijzijnde school staat momenteel in Crooswijk. Leerlingen vanuit Capelle aan den IJssel komen al naar de betreffende school. Met openen van een extra school kunnen verkeersbewegingen worden beperkt. De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs Rijnmond (SIPOR) heeft het verzoek ingediend. Als de plannen doorgaan komt de school er in augustus 2022. Waar de school precies wordt geopend is nog niet bekend, er wordt in ieder geval gemikt op Capelle aan den IJssel of Prins Alexander.

In de reacties op Social Media is veel weerstand tegen de plannen van de onderwijs stichting. Veel mensen zien de komst van een school niet zitten. Men heeft een uitgesproken mening over de komst van dergelijke scholen. Echter leven we in een multicultureel land waar men de normen en waarden van elkaar respecteert.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen