Capellenaren minst kwijt aan gemeentelijke belastingen in de regio

Capellenaren zijn in de regio Rotterdam het minste kwijt aan gemeentebelastingen, dat schrijft het AD op de website na een onderzoek. In Capelle aan den IJssel zijn de lasten ook gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar lang niet zo hoog als in buurgemeenten.

Capellenaren betalen bij een twee of meerpersoonshuishouden 651 euro. Dat is bijvoorbeeld fors lager dan in de gemeente Zuidplas, daar betalen ze iets minder dan vorig jaar maar moeten alsnog 789 euro betalen. Bovenstaand voorbeeld is voor huiseigenaren bedoeld, wanneer je een huurwoning huurt wordt de WOZ-waarde niet meegerekend, deze wordt bij de verhuurder in rekening gebracht.

Dat Capellenaren het minst betalen komt doordat de gemeente een potje heeft voor algemene middelen. Aan de burgers is beloofd dat de gemeentebelastingen zouden meestijgen met de inflatiestijging. Dat is voor dit jaar 1 procent.

De gemeentebelastingen bestaan uit de WOZ-waarde, rioolheffing, afvalstoffenheffing en de OZB-belasting. De laatste zijn bijvoorbeeld de kosten voor het plaatsen van lantaarnpalen en onderhoud van wegen.

Foto : Pixabay

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag