vrijdag, maart 1, 2024

Ondernemers mogen snel eigendommen uit pand Lylantse Baan halen

- Advertisement -

Ondernemers die nog goederen uit het pand willen halen aan de Lylantse Baan in Capelle aan den IJssel krijgen hiervoor hoogstwaarschijnlijk volgende week de mogelijkheid. Dat bevestigd Gabriëlle Schipper aan de redactie van Capelle Vandaag. Het politieonderzoek en die van constructeur zijn inmiddels afgerond. Op dit moment wacht Schipper Vastgoed nog op de vrijgave van het pand door bouw- en woningtoezicht. Het kantoorpand raakte op zondag 21 maart zwaar beschadigd door een alles verwoestende brand in een meubelwinkel.

Ondernemers hebben een mail ontvangen waarin staat dat zij eigendommen uit het pand kunnen halen. Dit zal alleen gelden voor de kantoren die niet zijn verwoest door de brand en waar dit veilig wordt bevonden. Kantoormeubilair moet blijven staan, het gaat echt om waardevolle kleine goederen. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld administratie, en computerapparatuur. Wanneer het pand wordt vrijgegeven mogen de ondernemers een afspraak maken van een half uur om onder begeleiding de goederen uit het pand te halen. Ze krijgen dan de mogelijkheid om afstand te doen van groot meubilair.

Het pand zelf is zeer zwaar beschadigd geraakt, het is nog niet bekend of het pand hersteld kan worden. Alle elektra is stuk, er is heel veel rook- en waterschade en de liften zijn buiten werking.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen