Verschillende leuke activiteiten opgezet voor kinderen tijdens meivakantie

De meivakantie ligt op de loer en ondanks corona is er voor de jeugd van alles opgezet om de dagen door te komen. Zowel de gemeente als diverse andere organisaties hebben dit opgezet. Denk bijvoorbeeld aan sportclinics, spelletjes of een speurtocht.

Het Schollebos heeft bijvoorbeeld veel leuke plekken voor kinderen om te ontdekken. Kent u bijvoorbeeld de wenstafel met IJsselsteentjes? De bijenstal op het Volkstuinencomplex Nut en Genoegen? En weet u de fietscrossbaan en de Vlindertuin te vinden?

De gemeente heeft in samenwerking met Volkstuinvereniging Nut en Genoegen, Stichting Natuurvrienden Capelle e.o., Centrum voor Natuur en Milieu Educatie ‘De Hooiberg’ en Edith Stuivenberg (contactpersoon voor onze gemeente bij Bomenstichting) een speurtocht ontwikkeld die mensen samen met hun (klein)kinderen kunnen doen. Zo leren ze het Schollebos (her)ontdekken en er is een leuke verrassing bij het pannenkoekenhuis voor wie de speurtocht afrondt.

De speurtocht is gemaakt voor kinderen in de basisschoolleeftijd maar natuurlijk kan iedereen die het leuk vindt aan de speurtocht deelnemen. U kunt de informatie en het antwoordformulier voor de speurtocht vanaf 1 mei afhalen bij het pannenkoekenrestaurant bij het Schollebos, of via de projectenpagina van het Schollebos downloaden.

Sport en spel
Sportief Capelle heeft een tof sportief programma voor de Capelse jeugd van 8 t/m 12 jaar georganiseerd. Denk aan diverse sportclinics, van diverse balsporten tot stuntsteppen, maar ook verschillende spellen en een heus kids bootcamp! Deelname is gratis, maar doorgang is afhankelijk van het weer.

Het volledige programma en meer informatie over hoe aan te melden, is te vinden op de website van Sportief Capelle. Let op; vooraf aanmelden bij de activiteiten is verplicht, omdat er voor maximaal 30 kinderen per workshop plaats is.

Organiseert u deze vakantie ook iets voor de jeugd en staat uw activiteit er niet bij, of bent u zelf een activiteit tegengekomen die aandacht verdient? Laat het ons vooral weten! Mail redactie@capellevandaag.nl of benader ons via WhatsApp op 010 307 0855.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag