zondag, mei 19, 2024

ChristenUnie wil dat gemeente schulden op zich neemt van gedupeerden kindertoeslagenaffaire

- Advertisement -

De Capelse ChristenUnie (CU) heeft het college van de gemeente Capelle aan den IJssel de vraag gesteld of Capelse slachtoffers van de toeslagenaffaire per direct geholpen kunnen worden door als gemeente hun schulden af te lossen. Deze vraag komt nadat de gemeente Rotterdam kenbaar heeft gemaakt haar gedupeerde inwoners te helpen.

Voor mei zouden alle gedupeerden in de kindertoeslagenaffaire door het Rijk een eerste compensatie hebben ontvangen. Het bleek echter dat het kabinet dit niet tijdig kon regelen. De gemeente Rotterdam heeft door de nalatigheid van de Staat daarom besloten de schulden op zich te nemen van de in Rotterdam woonachtige gedupeerden.

ChristenUnie raadslid Hilde Groenendijk van onze gemeente ziet een dergelijke actie in Capelle aan den IJssel ook wel zitten: “Hoe fijn zou het zijn voor deze gedupeerde gezinnen om niet nog langer hoeven te wachten op de toegezegde hulp vanuit het Rijk maar morgen schuldenvrij verder te kunnen? In de gemeente is er zeker aandacht voor de gedupeerden en wordt actief bijstand en hulp verleend.”

“Los de schulden van deze mensen nu af, in plaats van hen nog langer te laten wachten op de toegezegde 30.000 euro vanuit de landelijke overheid.”  

Raadslid Groenendijk maakt zich nu sterk voor een verder initiatief van de Capelse gemeente: “Los de schulden van deze mensen nu af, in plaats van hen nog langer te laten wachten op de toegezegde 30.000 euro vanuit de landelijke overheid.”  De gemeentefractie heeft nu het college gevraagd of het mogelijk is dat de gemeente ook de schulden kan overnemen van gedupeerden uit Capelle.

“Capelle zet alles in het werk om de gedupeerde ouders zo goed en zo snel mogelijk te helpen.”

Wethouder Ans Hartnagel zegt in een eerste reactie dat “Capelle alles in het werk zet om de gedupeerde ouders zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Wij hebben een goed beeld van de Capelse gedupeerden. Of de Rotterdamse aanpak ook voor Capelle mogelijk is, onderzoekt het Capelse team dat zich intensief bezighoudt met de Capelse gedupeerden. Daarvan houden we de Gemeenteraad op de hoogte.”

Capelle telt 439 slachtoffers van de toeslagenaffaire, zo laat de gemeente weten. De gemeente Rotterdam heeft rond de drieduizend gedupeerden, de stad met het grootste aantal mensen die slachtoffer zijn geworden in de toeslagenaffaire.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen