zondag, mei 19, 2024

Burgemeester Peter Oskam op zoek naar bijzondere Capellenaren

- Advertisement -

Ken jij iemand die wel een lintje verdiend, en gaat om iemand die iets bijzonders heeft betekend voor de gemeente Capelle aan den IJssel, dan roept burgemeester Peter Oskam u op om deze inwoners voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau. Maar u moet wel opschieten want u heeft maar tot 16 juli 2021 de tijd.

Een lintje kan worden gegeven tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum, een algemene ledenvergadering of een afscheid. Dit is voornamelijk als iemand voor één vereniging of organisatie actief is. Een lintje kan ook verdiend worden door iemand die zich inzet voor de samenleving in Capelle aan den IJssel. Ook kunnen mensen een lintje krijgen voor betaald werk. Dit kan als iemand een heel bijzondere prestatie levert en de maatschappelijke uitstraling de organisatie ruim overstijgt. De prestatie moet groter zijn dan we van iemand konden verwachten op basis van opleiding en werkervaring.

Om voor een lintje in aanmerken te komen zijn er aantal spelregels.

  1. De Capellenaar verricht vrijwillig iets bijzonders voor de samenleving
  2. De Capellenaar doet dit al 15 jaar of langer.

Het aanvragen van een lintje is best veel werk. De medewerker van het Kabinet van de burgemeester kan aangeven of iemand kans maakt op een lintje, of welke informatie (nog meer) nodig is. Ook kan de medewerker u ondersteunen bij de aanvraag.

Op de landelijke website lintjes.nl vindt u meer informatie en kunt u iemand online voordragen of een leeg voorstelformulier downloaden.O

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen