OM eist vier jaar cel voor neersteken buurman aan de Schermerhoek

Een Capellenaar heeft het Openbaar Ministerie (OM) vier jaar celstraf tegen hem horen eisen voor de steekpartij aan de Schermerhoek in september 2020. 

In de avond van 8 september 2020 worden hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een neergestoken man aan de Schermerhoek. Het 44-jarige slachtoffer was meermaals gestoken, onder andere in zijn nek, buik, rug en been. Zwaargewond werd hij naar het ziekenhuis vervoerd en het is een wonder dat de man het kan navertellen.

Onderzoek leidde de politie naar de 37-jarige Capellenaar. De man ontkent de dader te zijn, maar camerabeelden bewijzen het tegendeel, zo verklaart het OM. Een eerdere ruzie zou de aanleiding zijn geweest voor het neersteken van de buurman. Waarover deze ruzie ging, is niet bekend.

Poging tot doodslag en oplichtingspraktijken
De verdachte staat terecht voor poging tot doodslag en oplichting met WhatsApp-fraude. Zo zou hij diverse slachtoffers in Capelle en omliggende gemeenten duizenden euro’s afhandig hebben gemaakt. Het OM heeft een celstraf geëist van 48 maanden. Zes maanden zijn voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De celstraf komt dan bovenop een andere voorwaardelijke celstraf van vier maanden, die hij moet gaan uitzitten wegens het schenden van zijn proeftijd.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag