woensdag, mei 29, 2024

OM eist vier jaar cel voor neersteken buurman aan de Schermerhoek

- Advertisement -

Een Capellenaar heeft het Openbaar Ministerie (OM) vier jaar celstraf tegen hem horen eisen voor de steekpartij aan de Schermerhoek in september 2020. 

In de avond van 8 september 2020 worden hulpdiensten massaal gealarmeerd voor een neergestoken man aan de Schermerhoek. Het 44-jarige slachtoffer was meermaals gestoken, onder andere in zijn nek, buik, rug en been. Zwaargewond werd hij naar het ziekenhuis vervoerd en het is een wonder dat de man het kan navertellen.

Onderzoek leidde de politie naar de 37-jarige Capellenaar. De man ontkent de dader te zijn, maar camerabeelden bewijzen het tegendeel, zo verklaart het OM. Een eerdere ruzie zou de aanleiding zijn geweest voor het neersteken van de buurman. Waarover deze ruzie ging, is niet bekend.

Poging tot doodslag en oplichtingspraktijken
De verdachte staat terecht voor poging tot doodslag en oplichting met WhatsApp-fraude. Zo zou hij diverse slachtoffers in Capelle en omliggende gemeenten duizenden euro’s afhandig hebben gemaakt. Het OM heeft een celstraf geëist van 48 maanden. Zes maanden zijn voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

De celstraf komt dan bovenop een andere voorwaardelijke celstraf van vier maanden, die hij moet gaan uitzitten wegens het schenden van zijn proeftijd.

De rechter doet over twee weken uitspraak in deze zaak.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen