zondag, mei 19, 2024

Hoekenbuurt ontvangt nieuwe gft-containers

- Advertisement -

De Hoekenbuurt krijgt binnenkort acht nieuwe gft-containers. Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) hielp gisteren alvast met het uitdelen van bioafval verzamelbakjes. Met de biobakjes wil de gemeente het bewoners makkelijker maken om etensresten apart van het restafval te houden. 

De nieuwe gft-containers staan in de buurt van de restafvalcontainers aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek, en de Schermerhoek. Wethouder Wilson: ‘Ik ben blij dat de bewoners van de Hoeken nu ook hun afval kunnen scheiden. Iedere kilo restafval die verbrand wordt, kost geld en belast het milieu. Als alle herbruikbare grondstoffen, zoals gft apart worden ingezameld, scheelt dat kilo’s restafval en dus geld. En het is beter voor het milieu’.

Afvalactieplan

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de hoeveelheid restafval verminderen van 226 kilo per persoon per jaar in 2019 naar 160 kilo in 2022. Dat is een flinke uitdaging. Daarom is er een Afvalactieplan opgesteld waarin verschillende maatregelen zijn opgenomen. Eén van de maatregelen is het mogelijk te maken om gft-afval te scheiden van restafval door bovengrondse gft-containers bij flats te plaatsen.

Headerfoto: Wethouder Marc Wilson geeft gft-biobakjes weg in de Schermerhoek (door Jan Kok)

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen