Hoekenbuurt ontvangt nieuwe gft-containers

De Hoekenbuurt krijgt binnenkort acht nieuwe gft-containers. Wethouder Marc Wilson (Buitenruimte) hielp gisteren alvast met het uitdelen van bioafval verzamelbakjes. Met de biobakjes wil de gemeente het bewoners makkelijker maken om etensresten apart van het restafval te houden. 

De nieuwe gft-containers staan in de buurt van de restafvalcontainers aan de Beemsterhoek, de Purmerhoek, en de Schermerhoek. Wethouder Wilson: ‘Ik ben blij dat de bewoners van de Hoeken nu ook hun afval kunnen scheiden. Iedere kilo restafval die verbrand wordt, kost geld en belast het milieu. Als alle herbruikbare grondstoffen, zoals gft apart worden ingezameld, scheelt dat kilo’s restafval en dus geld. En het is beter voor het milieu’.

Afvalactieplan

De gemeente Capelle aan den IJssel wil de hoeveelheid restafval verminderen van 226 kilo per persoon per jaar in 2019 naar 160 kilo in 2022. Dat is een flinke uitdaging. Daarom is er een Afvalactieplan opgesteld waarin verschillende maatregelen zijn opgenomen. Eén van de maatregelen is het mogelijk te maken om gft-afval te scheiden van restafval door bovengrondse gft-containers bij flats te plaatsen.

Headerfoto: Wethouder Marc Wilson geeft gft-biobakjes weg in de Schermerhoek (door Jan Kok)

Archief

Selecteer het nieuws uit jou wijk

Heb een nieuwstip of wil je contact opnemen met de redactie van Capelle Vandaag?  Mail redactie@capellevandaag.nl

Over Capelle Vandaag

Capelle Vandaag is een onafhankelijke nieuwswebsite voor Capelle aan den IJssel.  De nieuwsberichten, foto's en video's worden gemaakt door een team van enthousiaste vrijwilligers.

Wil je ook schrijven voor Capelle Vandaag?  Neem dan contact met ons op.

Adverteren

Capelle Vandaag is de plek om jouw lokale bedrijf onder de aandacht te brengen. Bij ons kun je voor een vast bedrag per maand adverteren in de hele stad, of gericht op een specifieke wijk.

Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Volg Capelle Vandaag