zaterdag, mei 25, 2024

Aankomende vijf jaar 6000 nieuwbouwwoningen gerealiseerd in Capelle

- Advertisement -

In de gemeente Capelle aan den IJssel worden de aankomende vijf jaar bijna zesduizend nieuwe woningen verwacht. Rijnmond deed onderzoek naar de komst van nieuwe woningen in de regio. Op Rotterdam na blijkt dat in Capelle de meeste woningen worden gebouwd. Het gaat in totaal om 5998 woningen, echter is maar weinig daarvan betaalbaar voor starters.

De meeste woningen zullen gerealiseerd worden op het bedrijventerrein Rivium. Hier staan veel bedrijfspanden al leeg en deze worden omgetoverd tot woning of compleet vervangen voor wooncomplexen.

Artikel gaat verder onder afbeelding

Bij sommige panden is de sloop al begonnen

Het gaat dan met name om appartementen. De meeste koopwoningen zitten rond de Nationale Hypotheek Garantie (NHG)-grens van 325.000 euro. De starter kan dus eigenlijk wel fluiten naar een nieuwbouwwoning. Dat jongeren vrijwel geen kans maken komt door de vaak strenge eisen om een hypotheek te verkrijgen. Er worden zo’n 100 woningen gebouwd tot 210 duizend euro.

Om te voorkomen dat de nieuwe woningen in handen van investeerders vallen, wordt er een zelfbewoningsplicht ingesteld.

Lees het complete verhaal op Rijnmond

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Verdichten hoeft geen probleem te zijn. Dat wordt het wel wanneer daardoor onze omgeving verder versteend. Natuurinclusief bouwen wordt door velen als een oplossing gezien. Daarmee houden we onze omgeving leefbaar met groen en biodiversiteit. Het blijkt mogelijk om mensen, dieren en planten in hetzelfde bouwproject een plek te geven. Veel dieren, waaronder vogel- en vleermuizensoorten, zijn afhankelijk van een stedelijke omgeving. Door ook voor deze dieren te bouwen kan nieuwbouw leiden tot een verbetering van de biodiversiteit in de stad. Zie manifest bouwen. Dit manifest werd ondertekend door bouwers, banken en natuurorganisaties. Er zijn zelfs plannen om bouwen met de natuur in de wet vast te leggen.
    Capelle heeft op dit punt een enorme achterstand. Wat nu gebouwd wordt, is nog steeds de oude stijl uit de vorige eeuw: groen moet wijken voor steen. Eerst worden er ontwerpen gemaakt en op het allerlaatste moment wordt er nog wat groen bijgetekend. Op deze manier bouwen we dan nog 6.000 woningen erbij???
    Versteende wijken zijn de toekomstige achterstandsbuurten!! Capelle, laat zien dat je het anders kunt!

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen