zondag, mei 19, 2024

Open Monumentendag 2021: Fietsroute en virtuele rondleiding door IJsselkering

- Advertisement -

Open Monumentendag komt er weer aan. Ondanks dat corona ook dit jaar voor een afgeslankt programma heeft gezorgd, zijn er toch een aantal activiteiten te doen.

Open Monumentendag valt dit jaar op zaterdag 11 september. De landelijke corona-maatregelen stonden vaak vergunningverlening in de weg, zo laat de Historische Vereniging Capelle (HVC) weten. Hierdoor kunnen wederom een aantal populaire activiteiten geen doorgang vinden, zoals de driehoeksvaart met oude schepen, de paardentram en de Kunstmarkt.

Fietsroute langs Capelse monumenten

Desondanks laat de HVC deze dag niet zomaar aan zich voorbijgaan. Er is speciaal voor dit jaar een fietsroute opgesteld die mensen op hun eigen tempo kunnen doen. De monumenten op de route zijn voor het publiek geopend. De tocht is in totaal tien kilometer lang en kan op elk punt gestart worden.

De fietsroute is te vinden op de website van HVC-Capelle. Een overzicht van opengestelde monumenten in Capelle vind je op de website van de Open Monumentendag.

Digitale rondleiding door IJsselkering

Vanwege corona heeft Rijkswaterstaat ook iets bijzonders gedaan. Bij verschillende monumenten door het land zijn digitale rondleiding gemaakt. De Hollandsche IJsselkering tussen Capelle en Krimpen staat er ook tussen.

Kijk voor het virtuele bezoek verder op de website van Rijkswaterstaat.

Het bezoeken waard in de omgeving

Ook in buurgemeenten zijn er diverse monumenten die de deuren hebben geopend. Denk bijvoorbeeld aan de Scheepswerf aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel; de Steenovens aan het Nieuwerkerkse Klein-Hitland; of het gemaal in Kinderdijk.

Op de website van Open Monumentendag 2021 kunt u zoeken op plaatsnaam of alle deelnemende monumenten op de kaart bekijken.

Daarnaast is ook een aanrader de Oogst- en Streekmarkt die georganiseerd wordt bij Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel. Deze wordt om tien uur ’s ochtends gestart. Lees verder op www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen