dinsdag, april 16, 2024

Excursies in het Schollebos en meepraten over de toekomst

- Advertisement -

Begaan met het prachtige Schollebos en benieuwd wat de plannen zijn van de gemeente? Gemeentemedewerkers gaan graag met bewoners in gesprek hierover. Daarnaast is er ook een excursie en zijn er activiteiten voor de jongere Capellenaren.

Op woensdag 20 oktober van elf uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags zijn gemeentemedewerkers aanwezig op het evenemententerrein bij de Watervallei. Daar gaan zij graag in gesprek met bewoners over de plannen voor het bos. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie.

Op deze dag zijn er ook een aantal leuke activiteiten waar iedereen aan mee kan doen. Bij de tent liggen er kleurplaten, potloden en stiften, maar ook zijn er excursies voor jong en oud.

Rondleiding

Benieuwd wat er komende tijd gaat gebeuren met de bomen in het park? Stadsecoloog Matheo Mourik en toezichthouder Henk van Mullem nemen je dan mee op excursie. Zij vertellen over het werk dat gaat plaatsvinden in de bossen en hoe we met de natuur meegroeien naar betere bossen voor de toekomst.

Om mee te gaan op de excursie kunt u zich melden bij de tent op het evenemententerrein om half twaalf of half twee. Deze excursie duurt ongeveer een half uur.

Activiteit met waterbeestjes

Bart van de Waal van het Centrum voor Natuur en Milieueducatie De Hooiberg organiseert voor de kinderen een Waterbeestjes-activiteit. De kinderen gaan onder begeleiding van Bart ontdekken welke beestjes er leven in het water.

Kinderen die mee willen doen kunnen om één of twee uur naar de tent op het evenemententerrein komen. Vanuit daar wandelen de kinderen met Bart (en de ouders die erbij willen zijn) naar de locatie aan het water.

Er wordt geadviseerd om de kinderen oude kleren en laarsjes aan te doen. Als jouw kind nog niet kan zwemmen, wordt gevraagd mee te gaan ter begeleiding.

Meer informatie leest u op de projectenpagina van het Schollebos.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen